TOKAT ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ'NÜN AÇILIŞI, BAKAN TEKİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ  
TOKAT ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ'NÜN AÇILIŞI, BAKAN TEKİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

TOKAT ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ'NÜN AÇILIŞI, BAKAN TEKİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat Özel Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katıldı.

Bakan Yusuf Tekin, Tokat'taki programları kapsamında Tokat Özel Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katıldı. Tekin, burada yaptığı konuşmada, biri Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde olmak üzere şehit olan iki askere Allah'tan rahmet diledi.
 
Ülkedeki değerlerin hepsini eşit gördüklerini vurgulayan Tekin, hayat felsefelerinin herkesin kendini engelli gibi görmesi olması gerektiğini söyledi.
 
Herkesin mutlaka bir engeli bulunduğunu dile getiren Tekin, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bir kısım vatandaşlarımızın engeli gözüküyor, bir kısmı gözükmüyor. O vesileyle ben bu felsefeyle yaklaşmanın doğru olduğuna inanıyorum. Bizim geleneğimiz bunu emrediyor. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk daha ilginç bir benzetme yapmış. 'Sanattan uzak toplulukların tamamı ya kolu ya ayağı olmayan engellilerdir.' diye tanımlıyor. Cumhurbaşkanımız ne türlü fedakârlık varsa yapıyor. Herkesin eğitimden fırsat eşitliği bağlamında eşit yararlanması için çaba sarf ediyor. Bize düşen de sahip olduğumuz birikimi gelecek kuşaklara aksettirecek şekilde fırsat eşitliğini göz önünde bulundurarak farklılıkların hepsini ülkemizin, toplumumuzun, milletimizin zenginliği olarak davranmak. Üstümüze düşen, bu. Biz de üstümüze düşeni yapmaya çaba sarf ediyoruz."
 
Bakan Tekin, eğitimin sadece Millî Eğitim Bakanlığının işi olmadığına işaret ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Eğitimin sadece Bakanlığın altından kalkabileceği bir iş olmadığını sürekli dile getiriyorum. Başta velilerimiz olmak üzere toplumun tamamı, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve tabii ki yerel yönetimler, bize paydaş olmak durumunda. Madem bu mevzu hepimizin mevzusu, bu anlamda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum fakat Belediye Başkanımıza da bu anlamda gerçekten teşekkür ediyorum. En uyumlu iş birliği yaptığımız belediye başkanlarımızdan biri. Birçok yerde belediye başkanlarımız, belediyelerimiz bize bu konuda destek olmak istemiyor veya olmuyorlar ama destek olan belediye başkanı da görünce mutlu oluyoruz."
 
Konuşmaların ardından kampüsün açılışı yapıldı. Daha sonra Bakan Tekin ve diğer katılımcılar, kampüste incelemede bulundu.
 
Bakan Tekin, ayrıca "900 Adımda 900 Yıl Gezisi" kapsamında Tarihî Sulu Sokak gezisinin ardından Yağıbasan Medresesi Müzesinde "Dersimiz Tokat" projesi kapsamında eğitim alan  öğrencilerin etkinliğine katıldı, onlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.