BAKAN ÖZER: DEPREM BÖLGESİNDE 500 ÇELİK KONSTRÜKSİYON YENİ OKUL YAPILACAK  
BAKAN ÖZER: DEPREM BÖLGESİNDE 500 ÇELİK KONSTRÜKSİYON YENİ OKUL YAPILACAK

BAKAN ÖZER: DEPREM BÖLGESİNDE 500 ÇELİK KONSTRÜKSİYON YENİ OKUL YAPILACAK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı bölgede çelik konstrüksiyondan 500 yeni okul yapılacağını bildirdi.


Millî Eğitim Bakanı Özer, incelemelerini sürdürdüğü Kahramanmaraş'taki çadır kentte atv Haber'e açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde yürütülen 'eğitimde normalleşme seferberliği' konusundaki çalışma planlarını dile getiren Bakan Özer, okulların hızla inşası için gerçekleştirilecek faaliyetleri anlattı.

 

Bu noktada kalıcı adımlar atmak adına hızla harekete geçildiğini bildiren Bakan Özer, "Bu bölgeye 500 tane yeni ve çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul, yani sabit okul yapacağız." diye konuştu. Özer, "Bu konudaki planlamaların son aşamasındayız. Hızlı bir şekilde yeni okullarla bölgemizi takviye etmeye devam edeceğiz. Bunlar kalıcı okul olacak ve kaldırılmayacak." ifadesini kullandı.

 

"18 milyon 750 bin öğrencimiz eğitim öğretime devam ediyor"

Yeni nesil yapı teknolojisi kullanılarak inşa edilecek okulların deprem güvenliğini sağlayıp hızlıca oluşturulacağını belirten Özer, "18 milyon 750 bin öğrencimiz eğitim öğretimine devam ediyor. Şu anda bölgedeki 4 ilimizde 861 bin öğrencimizi de eğitim öğretimle buluşturmak için Bakanlığımızın tüm imkanlarını seferber ediyoruz." dedi.

 

Bakan Özer şöyle devam etti: "Buradaki amacımız; çocuklarımızın psikoeğitimini sağlamak ve bu anomali durumundan hızlı bir şekilde kurtulması için onları öğretmenleri ile buluşturmak. Bizim için öğrenci ve öğretmenin buluştuğu yer okuldur, bu çadır ve konteyner de olabilir. Bu süreçlerin hepsini birlikte atlatacağız."

 

Diğer yandan depremden etkilenen on ilde LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için oluşturulan destekleme ve yetiştirme kurslarında da uzman öğretmenlerin öğrencilere destek sağladığını kaydeden Bakan Özer, bölgedeki halk eğitim merkezlerinde bulunan 39 bin 736 kursiyer için ise kumaştan makineye, ihtiyaç olunan her türlü konuda Bakanlık olarak destek verileceğini sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.