BAKAN ÖZER, ERZURUM İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ERZURUM İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, ERZURUM İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Erzurum Valiliğinde düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Erzurum temasları kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı, ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. 
 
Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer,  Erzurum'da çok verimli bir il eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Erzurum, okul öncesinden yükseköğretime eğitimin tüm kademelerinde diğer illerimize, bölgesine örnek teşkil eden illerimizden biri. Çoğu problemlerini aşmış, artık farklı açılımlar yapan ve diğer illere de örnekleri yaygınlaştıran bir ilimiz. Onun için Erzurum'da yapılan çalışmalardan büyük mutluluk duyuyoruz. Mevcut çalışmalara ilave olarak neler yapabiliriz? Yani ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz? Çok daha iyi noktaya eğitimin kalitesini nasıl getirebiliriz? Bunları değerlendirdik. Millî Eğitim Bakanlığı olarak Erzurum'a 2022 yılında güçlendirme, yıkım yapım, yeni yatırımlar bağlamında 278 milyonluk bir yatırım öngörmüşüz ve bu yıl 278 milyonluk yatırımlar devam ediyor. Bu değerlendirme toplantımızda 610 milyonluk yeni yatırım bütçesini Erzurum'a vermiş bulunuyoruz. Erzurum'daki Millî Eğitim Bakanlığı yatırımlarını 888 milyona çıkarmış oluyoruz." dedi. 
 
Tüm Türkiye'de son üç dört yıl içinde güçlendirme ve yık-yap çalışmalarına büyük öncelik verdiklerini kaydeden Özer, sözlerine şöyle devam etti: "2022 yılında bu çalışmaların hepsini, inşallah, tamamlayacağız. Güçlendirilmeye ihtiyaç olacak okullar için de ilave 100 milyonluk bütçeyi Erzurum'a kazandırmış bulunuyoruz. Bu kapsamda Oltu ilçemizde 300 öğrenci kapasiteli bir pansiyon yaparak inşallah Erzurum'umuza kazandırmış olacağız. Biliyorsunuz, bu sene eğitim öğretime 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlıklara her türlü temizlik malzemesinden kırtasiye malzemesine, küçük onarımlardan okulların donatımına tüm illerimizin ihtiyacını karşılayarak ve çok hazırlıklı bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda 100 milyonluk bir büyük onarımı da mevcut büyük onarım bütçesini 4 katına çıkararak Erzurum merkez ilçelerdeki, köylerdeki tüm okulları hızlı bir şekilde, inşallah, elden geçireceğiz."
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu dönem en öncelik verilen alanlardan birinin de okul öncesi eğitim olduğunu belirten Özer, "Üç beş yaş grubundaki çocuklarımızın tüm Türkiye'de okul öncesi eğitime erişebilmesi için ve özellikle 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarmak için çok ciddi yatırımlarda bulunuyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 3 bin yeni anaokulu yapacağız. Bunun büyük bir kısmını, 758'ini tamamladık. Diğerleri yatırım planlarına alındı. Süreçler devam ediyor. Muhtemelen 3 bin rakamını çok fazla aşacağız. Bu kapsamda Erzurum'a 9 yeni anaokulu yapma kararı aldık. Birini Palandöken ilçemize, 3 Yakutiye ilçemize, bir Oltu ilçemize, bir Karayazı ilçemize, 2 Karaçoban ilçemize, bir de Aziziye olmak üzere 9 yeni anaokulunu da inşallah yarın itibarıyla yatırım programını alıp ihalesini vermiş olacağız. Aziziye'de, Palandöken'de, Yakutiye'de, Hınıs'ta, Karaçoban'da, Köprüköy'de, Karayazı'da, Narman'da ve Tekman'da olmak üzere 9 yeni ilkokulun yapımını mevcut yatırımlara eklemiş olacağız. İnşallah, bu yatırımlarla birlikte yaklaşık 1 milyara yaklaşan bir eğitim yatırımıyla Erzurum'umuz çok daha iyi noktalara taşınacak." diyerek eğitime katkı sunan herkese teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.