BAKAN ÖZER TEKNOFEST'İ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER TEKNOFEST'İ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER TEKNOFEST'İ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret etti. 


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret etti.

Festival heyecanı sürerken Bakan Özer de gençlerle bir araya geldi. Stantları gezerek öğrencilerle sohbet eden Özer, yarışmalar ve projelerle ilgili bilgi aldı. Bakanlığın 9 genel müdürlük ve çok sayıda katılımcıyla festival içinde aktif rol aldığını belirten Özer, sürece katkı verenlere teşekkür etti.

Bakan Özer, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, TEKNOFEST'in artık bir çatı organizasyonuna dönüştüğünü kaydetti. Özer, "TEKNOFEST, bilim teknik alanında tüm gençlerimizin, öğrencilerimizin ürünlerini hazırlayıp sunma, bir festival havasında bir araya gelme, bir şenlik havasında bilimsel etkinlikler yapma, oradaki gelişmeleri takip etme, aynı zamanda savunma sanayi ile ilgili de gelişmeleri takip etme alanına dönüştü." ifadesini kullandı.

Özer sözlerine şöyle devam etti: "Millî Eğitim Bakanlığı olarak zaten bir yıldan beri, her TEKNOFEST'ten önce bir yıl içinde tüm okullarımız, sadece meslek liselerimiz değil; fen liselerimiz, Anadolu liselerimiz, bilim sanat merkezlerimiz, diğer taraftan özel eğitim okullarımız, tüm öğrencilerimiz bu üretim, inovatif yaklaşımlarla fikrî mülkiyetle ilgili çalışmalarla ürünlerini TEKNOFEST'in ana konseptinde üretip burada arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Özellikle robotikle ilgili çalışmalar, arama kurtarmayla ilgili çalışmalar, dijital içerik üretmeyle ilgili çalışmaların ön plana çıktığını görüyoruz. Gerçekten bu devam ettikçe tüm Türkiye'de, tüm eğitim sisteminde öğrencilerimiz artık bu kültürle yetişmeye başlayacaklar. Emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, T3 Vakfımıza çok teşekkür ediyorum. Yine burada binlerce öğretmenimşz ve öğrencimiz var. Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize en içten şükranlarımı sunuyorum."

TEKNOFEST İstanbul'da birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında öğrenciler ve farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar projelerini sergiliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı için ayırılan festival alanında sergi, etkinlik, deneyim, yarışma alanı ve animasyon stüdyosu kurulurken buralarda öğrencilerin yaptığı bomba imha robotu, arama kurtarma robotu, enkaz arama robotu, akıllı robotlar, VR deneyim alanları, animasyon stüdyosu, insansız su altı aracı, yaralı asker kurtarma aracı, uzay mekiği oksijen destek sistemi, deprem izolatör sistemi, yapay zekâ ile ciğerlerimiz sönmesin gibi projeleri yer alıyor.

Ayrıca Türkçe, matematik, İngilizce vb. dijital eğitim platformları, VR (sanal gerçeklik) oyunları, mobil bilim merkezi, okul öncesi öğrenciler için etkinlik masalarında origami çalışmaları, mini marangoz tezgâhları ve boyama etkinlikleri de yoğun ilgi görüyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.