BAKAN ÖZER: TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİM ÖĞRETİME VERİLEN ARA, 20 ŞUBAT'A KADAR BİR HAFTA DAHA UZATILDI  
BAKAN ÖZER: TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİM ÖĞRETİME VERİLEN ARA, 20 ŞUBAT'A KADAR BİR HAFTA DAHA UZATILDI

BAKAN ÖZER: TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİM ÖĞRETİME VERİLEN ARA, 20 ŞUBAT'A KADAR BİR HAFTA DAHA UZATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar eğitim öğretime verilen aranın 20 Şubat'a kadar bir hafta daha uzatıldığını bildirdi.

Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da TRT canlı yayınına konuk oldu. Depremzedeler için ayrılan okullardan biri olan Malatya Battal Gazi Anadolu Kız Meslek Lisesindeki yayında açıklamalarda bulunan Bakan Özer, geçmiş olsun dileklerini ifade ederek daha önce hiç deneyimlenmemiş bir depremle yüz yüze bulunulduğuna işaret etti.
 
Bakan Özer, "Hem Malatya'daki süreçleri organize ederken diğer taraftan Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm illerimizdeki vatandaşlarımıza yardım etmek için de ilk günden itibaren destek oluyoruz." dedi.
 
Şu an itibarıyla Bakanlığa bağlı uygulama otellerinde, öğretmenevlerinde, okullarda ve diğer tüm konaklama imkânı bulunan her yerde yaklaşık 450 bin vatandaşa ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Bakan Özer, "Diğer taraftan on ilimizdeki sıcak yemekle ilgili de her türlü destekleri veriyoruz. Yaklaşık 800 bin kişilik sıcak yemek hizmetini, inşallah, 1 milyona çıkaracağız." diye konuştu.
 
Özer, sözlerine şöyle devam etti: "400 bin kumanya dağıtıyoruz, yine günlük meslek liselerinde yaklaşık 700 bin ekmek üretiyoruz. Bunu da inşallah, hafta sonuna kadar bir milyona çıkaracağız. Tüm Türkiye'deki gönüllü öğretmenlerimiz, bakın burada görüyorsunuz, on binlerce öğretmenimiz sahada. Dolayısıyla bu süreci aksatmamak için 71 ilde 13 Şubat'a kadar olan tatili bir hafta daha uzatıyoruz. Yani 20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim öğretime başlanacak."
 
Bakan Özer daha sonra, sahada görev yapan MEB AKUB personeliyle bir araya geldi. Özer personele hitaben, "Burada bizimle, vatandaşlarımızla birlikte olmanız bize güç veriyor. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.